Umman Büyükelçiliği Ankara
Umman Büyükelçiliği Ankara Görev Bölgesi Nedir?
Tüm Türkiye'den bölge ayrımı yapılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve T.C. İkamet İzni sahibi 3. ülke vatandaşları, Umman Vize işlemleri ve Umman konsolosluk işlemlerini Umman Ankara Büyükelçiliği’nde yapabilirler.
Umman Büyükelçiliği Adresi Nedir?
Diplomatik Alan, Besim Atalay Sok., No: 7, Oran / ANKARA
Umman Büyükelçiliği İletişim Bilgileri Nedir?
Telefon: (+90) 312 491 0940 (+90) 312 491 0941 / 312 491 0944
Faks: (+90) 312 490 0682
Eposta: omanembassy@yahoo.com
Umman Büyükelçiliği Çalışma Saatleri Nedir?
Umman Büyükelçiliğin çalışma saatleri haber verilmeden değişebilir. Lütfen ziyaret etmeden önce her zaman büyükelçilik ile saatleri kontrol ediniz.
Pazartesi-Salı: 09.00-15.00 Cuma: 09.00-14.00
Umman Ankara Büyükelçiliği Nerede, Umman Ankara Büyükelçiliği Nasıl Gidilir?
Umman Büyükelçiliği Ankara ilinin Oran bölgesinde bulunmaktadır. Ankara şehir merkezinden Oran güzergâhına geçen toplu taşıma araçlarıyla Umman Ankara Büyükelçiliği’ne kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır.
Umman Büyükelçiliği 2023 Resmi Tatil Günleri Nedir?
Umman Ankara Büyükelçiliği, Umman Devleti'nin 2023 yılı resmi tatilleri haricinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 2023 yılı resmi tatillerinde de hizmet verememektedir. Umman vizesi için başvuruda bulunmak veya Umman konsolosluk işlemleri için müracat yapmak isteyen kişilerin bu tarihlere göre seyahatlerini veya işlemlerini organize etmelerine dikkat etmelidirler.
1 Ocak | Yeni Yıl |
231-23 Nisan | Ramazan Bayramı |
1 Msyıs | İçi Bsyramı |
19 Mayıs | Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı |
29 Haziran 2 Temmuz | Kurban Bayramı |
19 Temmuz | Hicri Yılbsşı |
30 Ağustos | Zafer Bayramı |
27 Eylül | Mevlid Kandili |
29 Ekim | Cumhuriyet Bayramı |
18-19 Kasım | Umman Ulusal Günü |
Ankara Umman Büyükelçiliği Vize Başvurusu
Umman Sultanlığı’na seyahat etmek isteyen kişiler Tek Girişli Umman Vizesi, Çok Girişli Umman Vizesi, Resmi Ziyaret Vizesi ve Özellikli vizeler kategorilerinden herhangi biri için Umman Büyükelçiliği'ne başvuru yapmalıdır. Umman’a seyahat etmek isteyen resmi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Umman Büyükelçiliği’ne Resmi Ziyaret Vizesi için başvurmalıdır.
Umman Sultanlığı’na seyahat etmek isteyen kişiler yapacakları seyahatin amacına göre, Umman Büyükelçiliği'nden Ticari Vize, Resmi Ziyaret Vizesi, Turistik Vize, Aile/Akraba/Arkadaş Ziyareti Vizesi ve Transit Vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Umman Sultanlığı’na seyahat etmek isteyen kişiler, Umman Büyükelçiliği ve Umman Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Vize Hizmet Merkezleri ile Turizm/ Seyahat Acentelerine vize başvurusu yapabilirler.
Umman Konsolosluğu Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Umman Vize Başvuru Formu, Royal Oman Police resmi sitesinden ulaşılarak, online olarak doldurularak başvurunun yapıldığı bir işlem türüdür. Umman Göçmenlik Ofisi, vize başvuru sahipleri hakkında bu şekilde bilgi edinebilmektedir. Umman vize başvuru formunu eksiksiz ve gerçeğe uygun bir şekilde doldurarak, işlem sonunda çıkışını alarak, vize başvuru evraklarının arasında mutlaka bulundurulması gerekmektedir. Ayrıca Umman vize başvuru formunda verilen bilgilerin, Umman vize başvuru evraklarında beyan edilen gerekçelerle birbirini desteklemesi Umman Büyükelçilik makamlarının başvurunun değerlendirilmesi sırasında göz önünde bulundurduğu bir konudur.
Not: ARAPÇA Konuşan ve bu dilde düzenlenmiş pasaporta haiz ülke vatandaşları Arapça alfabeyle vize başvuru formunu doldurması gerekmektedir.
Umman Konsolosluğu Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Umman Ankara Büyükelçiliği'ne yapılan vize başvurularında ülkeye yapılacak seyahatin amacının ve şartlarının ifade edildiği vize talep dilekçesi ibraz edilmelidir.
Umman Konsolosluğu’na hitaben, antetli kağıda, İngilizce yazılmış; seyahatin amacı, seyahat tarihleri, seyahatin masraflarının nasıl karşılanacağı ve vize süresinin bitiminde ülkeden ayrılma taahhüdü içeriğinde belirtilmelidir.
Umman Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışan ise; başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, Umman Konsolosluğu’na hitaben yazılmış, antetli kağıda; - başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içeren bir izin dilekçesi, imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır.
Umman Vize başvurusunda bulunan kişi Şirket Sahibi ise; Umman Konsolosluğu’na hitaben, şirketinin antetli kağıdına, ticari faaliyeti, seyahat planı, amacı ve şirket pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır.
Umman Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışmıyor ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için 1. dereceden sponsor olan akrabası tarafından, seyahat planının detaylarını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı Umman Vize Talep Dilekçesi hazırlanmalıdır. Ayrıca, sponsor kişinin mali ve mesleki durumunu belgeleyen evraklarla birlikte sunulmalıdır.
Umman Ankara Büyükelçiliği Umman Vize Ücreti Ne Kadardır?
Umman’a yapılacak olan seyahatinizin türü ve kalış sürenize göre vize ücreti konsolosluk tarafından düzenlenmektedir.
Umman Büyükelçiliği Konsolosluk Hizmetleri Nedir?
Umman Büyükelçiliği, Umman’a seyahat etmek isteyen kişilerin vize işlemlerini gerçekleştirirler. Türkiye’de yaşayan Umman vatandaşlarının evlenme kaydı, doğum kaydı, ölüm kaydı, nüfus cüzdanı çıkarma, noter işlemleri, belge tasdik işlemleri, askerlik kaydı, pasaport çıkarma/yenileme gibi birçok farklı alanda işlemleri yürütmekle görevlidir.
Evrak Tasdiki İşlemleri :
A- Kişisel Evraklar: Kişisel evrakların tasdiki
1 Evlilik Cüzdanı
2 Öğrenim Belgesi
3 Boşanma Belgesi / Eşlerin Ayrılma Kararı
4 Doğum Belgesi
5 Sağlık Raporu
7 Kayıp belgelerin yeniden düzenlenmesi / onaylanması
8 Yukarıda adı geçmeyen Diğer Belgeler
Not: Yukarıda adı geçen tüm belgelere İstanbul Valiliği’nden Apostil onayı alınması gerekmektedir.
B- Ticari Evraklar: Ticari fatura, ticari sertifika, ticari sözleşme ve sair evrakların onaylanması
1 Ticari ve Normal Vekaletname
2 Ticari Sözleşme
3 Menşe-i Şehadetname
4 Sağlık Sertifikası
5 Helal Sertifikası
6 Ticari Fatura
7 Çeki Listesi
8 Ticari Sicil Gazetesi
9 Vergi Levhası, İmza Sirküleri,
10 Yönetim Kurulu Kararı vb.
Not: Yukarıda adı geçen tüm ticari ihracat evraklarının İstanbul Ticaret Odası’na tasdik ettirilmesi gerekmektedir.
Vekaletname, Ticari Sözleşme gibi diğer ticari evraklara İstanbul Valiliği’nden apostil damgası alınması gerekmektedir
Menşe-i Şehadetname tasdiki için orijinal faturanın da onaylanması gerekmektedir.